Esimerkkejä työssäoppimispaikoista jalkinealalla:

Kenkäkingi

Esittely:

Kenkäkingi perustettiin 2015 ja sitä pyörittää yrittäjäpariskunta Petri Jantunen ja Marina "Mimmi" Backman. Pete valmistui Kankaanpäästä 2011 oppisopimuksella ja Mimmi Hämeenlinnasta 2018. Liike on yhdistelmä, joka tarjoaa perinteistä suutarinpalvelua, mutta on myös täysiverinen vintage/second hand -kauppa. Käsin poimittujen käytettyjen, tarkastettujen ja huollettujen tuotteiden valikoimasta löytyy myös uutta laadukasta tavaraa, kuten brittiläisiä Solovair-kenkiä, Thielemannin laukkuja sekä Stetson-hattuja. Kenkäkingin kanssa samassa 180 neliömetrin tilassa on toinenkin yritys - levykauppa Levyikkuna.

Suutaripalveluihin kuuluvat perusavaimet, korjaukset sekä teroitukset. Pieniä mittatilaustöitä tehdään muiden hommien salliessa, mutta myymälän pyörittäminen ottaa oman aikansa verkkokaupan myös tullessa mukaan kuvaan. Kenkäkingi on osallistunut alusta asti erilaisiin tempauksiin. Myymässä on käyty erilaisissa tapahtumissa, kuten Järvenpään Puistobluesissa ja kengänkiillotuskeikkoja on tehty seminaareissa ja gaaloissa.

Kierrätyksen ja kestävän kuluttamisen puolestapuhuminen on Kenkäkingille tärkeää, ja oikeastaan se on koko liiketoiminnan ydin. Yritys on palkittu Keski-Uudenmaan kierrätyspalkinnolla vuonna 2016.

Yhteystiedot

Kenkäkingi

Kauppakaari 1

04200 KERAVA ja Järvenpää

puhelin: 040-7036321